Anna Paulowna, Beter Wonen en Langedijk: letterlijk samen denken & samen doen!

Corporaties Anna Paulowna, Beter Wonen en Langedijk (ook wel ABL genoemd) sloegen in 2019 de handen ineen om te komen tot een nieuw primair systeem.

Keuze voor een nieuw primair systeem

De ABL-samenwerking begon met de zoektocht naar een nieuw primair systeem. Dat de aanschaf van een nieuw systeem een investering voor de lange termijn is, weet iedereen. Door gezamenlijke kennis te bundelen, en in combinatie met de expertise en ervaring van HC&H Consultants, werd een efficiënt selectietraject doorlopen. HC&H hielp in dit traject met het opstellen van de programma’s van eisen, de selectie en contractering. De corporaties kozen voor ViewPoint van Itris.

Gezamenlijke implementatie

ABL koos vervolgens voor een gezamenlijke implementatie onder begeleiding van een projectleider van HC&H, namelijk Brian Walsh. Hiermee werd het project ‘ABL ViewPoint Implementatie’ geboren. De keuze om samen de “Best Practice” van ViewPoint te volgen, heeft goed uitgepakt. Bij het inrichten van het systeem werd kennis met elkaar opgebouwd en gedeeld. Ondanks de coronamaatregelen wisten ABL-medewerkers elkaar te vinden en te helpen. Dit hielp om Fase 1 van het project volgens planning te realiseren. Sinds de zomer van 2020 zijn de drie corporaties dan ook succesvol live met ViewPoint. De implementatie is resultaat van een goede samenwerking.

Fase 2

Na de zomer is ABL gestart met Fase 2 van het project. Ook nu verloopt de ABL-samenwerking prima. Onderlinge uitwisseling van kennis en expertise voor dagelijkse werkzaamheden vindt regelmatig plaats. Verkenningen voor nadere IT-samenwerking met elkaar en andere corporaties in de regio zijn opgestart. Ook hier denkt HC&H mee met ABL. Een mooi voorbeeld van ons motto: samen denken & samen doen!

Wil je meer weten over selectie- en implementatietrajecten? Of hoe wij je kunnen helpen bij jouw projectmanagement? Neem dan contact op via 078-6810800 of e-mail info@hcenh.nl.