HC&H begeleidt WBO Wonen bij Continu Verbeteren

WBO Wonen wil een digitale organisatie zijn in 2020, de weg hiernaartoe staat beschreven in het programmaplan “Digitalisering”. Om de ambities van WBO Wonen te  bereiken is naast technische vernieuwingen ook een bepaalde werkwijze en verbetercultuur in de organisatie nodig.
Het Continu Verbeter gedachtegoed van Lean past hier goed bij en is de bewezen methodiek voor de beste resultaten. HC&H begeleidt WBO Wonen hierbij.

Opdracht
Om de eerste stappen te zetten tot een volwassen Continu Verbeter-organisatie wordt een set van tools en -methodes aangereikt en toegepast met als doel deze eigen te maken en te borgen in de organisatie. De aanpak is als volgt:

a.      Doe een analyse op de 8 vormen van verspillingen
b.      Voer Waardestroom-analyses uit
c.      Introduceer de dagstart en keek-op-de-week
d.      Stuur kort cyclisch op met doelen en KPI’s

Voer deze activiteiten met de betrokken teams uit en draag zorg dat de aangereikte middelen geborgd zijn in de organisatie.

Resultaat
Bij het Team Overlast zijn meerdere sessies uitgevoerd om de verandering naar een cultuur van Continu Verbeteren in te gaan. De sessies bestaan onder ander uit het leren herkennen van verbeterpotentieel door middel van de 8 vormen verspillingen en waardestroom-analyses om het team uit te dagen te denken in toegevoegde waarde voor de huurder. Beide initiatieven hebben input gegeven voor een dagstart waar kort cyclisch gestuurd wordt op de verbeterpunten. De volgende stap is om de organisatiedoelen scherp te krijgen en door te vertalen naar teamdoelen.

Lees meer over Continu verbeteren