CorporatieGids LIVE Online: een ervaring rijker!

HC&H Consultants neemt al jaren deel aan CorporatieGids LIVE waarbij er in voorgaande jaren gebruik werd gemaakt van een traditionele setting: een locatie, verschillende rondes met  parallelsessies en een spreker voor je neus. Hét platform waar leveranciers en adviseurs met focus op de corporatiesector leerzame en interessante kennissessies verzorgen. Wij kozen ervoor om jullie te vragen: “Is jouw corporatie klaar voor de transitie naar de Cloud?”.

Van LIVE naar LIVE Online

Alleen… het coronavirus deed zijn intrede met alle maatregelen van dien. CorporatieGids LIVE werd verschoven en uiteindelijk werd besloten om het online te organiseren. “De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt om bezoekers van onze kennisdag een echte evenementbeleving te kunnen bezorgen,” zegt organisator Martin Barendregt. “Wanneer bezoekers inloggen worden ze persoonlijk begroet, krijgen ze hun ‘toegangsbadge’ en worden via onze livestream hartelijk verwelkomd in de lobby. Vanuit de lobby kunnen bezoekers eenvoudig hun persoonlijke programma volgen. De deur wordt zelfs voor je opengehouden als je de ruimte binnentreedt. Het is alsof je het allemaal live beleeft!”

Dat is natuurlijk allemaal reuze mooi, maar onze sprekers (of beter gezegd reisleiders) Olke Jan van der Meer en Andrea van der Vaart hebben ook moeten omschakelen.

“Wij houden van interactie met het publiek. Dit moesten we nu anders gaan organiseren. Gelukkig bood de tool daar verschillende mogelijkheden voor. Wij hebben gekozen voor de Q&A optie. Dat werkte prima!”

CorporatieGids LIVE Online is met ruim 300 bezoekers direct het grootste online evenement voor corporatiemedewerkers van dit moment. Ook onze sessie werd drukbezocht.

Bestemming de Cloud

In de sessie namen Andrea en Olke Jan deelnemers mee langs de ADKAR-route om tot de bestemming Cloud te komen, waarbij enerzijds de menselijke kant en anderzijds de technische/business kant van de route naar de Cloud werd aangewezen. Deelnemers konden via een Q&A hun vragen stellen.

Terugblikkend op de kennissessie, zegt Andrea:

“We hopen vooral dat onze boodschap is overgekomen: maak er een reis van langs de techniek, organisatie én medewerkers!”

In het verlengde van deze sessie kondigden Olke Jan en Andrea de volgende sessie van ons Innovatielab voor corporaties aan, namelijk de Ontdek- en Beleefsessie PowerApps. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is er nog geen datum geprikt, maar wij roepen je op om onze site en social media in de gaten te houden.

De sessie is positief ontvangen, zo viel op te maken uit de Q&A.

“Bedankt. De sessie was goed te volgen en duidelijk voor mij als digitaal nieuwsgierige.”

– Thijs Zuidam, Mozaïek Wonen

“Het was een interessante sessie. Je ‘voelt’ dat dit platform nog relatief nieuw is. De informatie is goed en helder overgekomen. Ik denk dat de traditionele setting de voorkeur geniet, omdat je elkaar kunt aankijken en er meer een gevoel bij krijgt. Voor de situatie waar we nu in zitten, is LIVE Online een uitstekend middel. En wellicht ook een mooie toevoeging op het traditionele evenement.”

Baal je omdat je onze sessie hebt gemist?

Wil je weten wat de ADKAR-route richting de Cloud precies inhoudt? Of wil je meer weten over de Ontdek- en Beleefsessie PowerApps van ons Innovatielab? Neem dan contact op met je reisleiders Olke Jan van der Meer of Andrea van der Vaart.

Volg HC&H Consultants op LinkedIn
Volg Chaptr2 op LinkedIn en Instagram