DE Standaard: de standaardinrichting van Dynamics Empire

samenwerken | samen innoveren | samen kennis delen | samen beheren | samen testen | samen opleiden

Waarom het project DE Standaard?
Eind 2018 heeft SWEMP (Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal) de samenwerking met cegeka-dsa gezocht om te komen tot een standaardinrichting die ervoor zorgt dat de corporaties beter kunnen samenwerken en innoveren. Daarnaast wil SWEMP, door standaardisatie, voorsorteren op de voordelen die de toekomstige Cloud oplossing gaat bieden. HC&H Consultants heeft SWEMP begeleid om te komen tot deze standaardinrichting van Dynamics Empire, het ICT-hart van de corporaties.


Wat is het toekomstbeeld?
Het toekomstbeeld van SWEMP is dat Dynamics Empire in de Cloud draait en de leverancier cegeka-dsa constant nieuwe versies uitbrengt met beperkte inspanning vanuit de corporaties.


Waar staat het project DE Standaard nu?

Inmiddels heeft cegeka-dsa de (nieuwe) standaardinrichting in beheer genomen. Met gebruikersvereniging WoonDynamics wordt samengewerkt voor het beheer en daarmee het behoud van DE Standaard.

Het is een enorme prestatie van de corporatiemedewerkers om te komen tot een standaardinrichting waar we trots op zijn.
– Marnix Ferwerda (programmamanager DE Standaard, Managing Partner bij HC&H Consultants)

In korte iteraties is samen met SWEMP en de consultants van cegeka-dsa in werkgroepen DE Standaard vastgesteld waarbij de corporaties hun huidige werkprocessen kunnen blijven uitvoeren dan wel beter ondersteund worden.
Als je als corporatie een afwijkend element wilde houden in de inrichting dan moest je met goede argumenten komen. Zo is bijvoorbeeld in de werkgroep verhuur het aantal netto huur elementen van 20 teruggebracht naar 12 elementen. Het voordeel voor medewerkers is straks een eenvoudiger en overzichtelijker systeem.


Wat staat op de uitrol voor 2020?
De standaardinrichting gaan we met de SWEMP corporaties gezamenlijk implementeren om de voordelen van samenwerking nu al te benutten en om ervoor te zorgen dat we gezamenlijk DE Standaard steeds verder blijven verbeteren!

Wil je meer weten over het project DE Standaard? Neem dan contact op met Marnix Ferwerda via 078-6810800 of e-mail marnix.ferwerda@hcenh.nl.

Ben je nieuwsgierig naar het samenwerkingsverband SWEMP. Klik dan hier om er meer over te lezen.

Of wil je meer weten over het beheer van de standaardinrichting van Dynamics Empire? Als je hier klikt, ga je naar de site van cegeka-dsa.