DIGITALE MINDSET OM DE VRAGEN VAN VANDAAG EN MORGEN TE KUNNEN BEANTWOORDEN

Om de vragen van vandaag en morgen te kunnen beantwoorden, is een digitale mindset nodig. Adviesbureau HC&H helpt corporaties daarbij, en vertelde hier op 21 september meer over tijdens CorporatiePlein. Een gesprek met directeur Annelies van den Berg: “Innovatie, samenwerking, gebruikmaken van talent, gebruikerservaring, agile en partnership zijn hierbij de sleutelwoorden.”

Op de vraag wat voor kansen op innovatie Annelies ziet bij woningcorporaties, legt ze uit dat innovatie op twee manieren kan worden geïnterpreteerd. “Aan de ene kant liggen er voldoende kansen bij het optimaliseren van ketenprocessen, online dienstverlening, papierloos werken, informatiebeveiliging en het beter inzetten van applicaties, portalen en apps. Maar naast dingen beter doen gaat innovatie ook om dingen anders durven te doen, wat kan leiden tot een andere positionering van producten en diensten. Dit wordt versterkt door gebruik te maken van ontwikkelingen als crowdfunding, online deelplatformen, verhuur zonder bezit, online marktplaatsen, blockchain, selfserviceportalen, ketensamenwerking en de wooncoöperatie. Ook de ontwikkelingen rondom (openbare) Big Data en Internet of Things kunnen vertaald worden naar toepassingen bij corporaties. Al deze mogelijkheden hebben wel één ding gemeen: een digitale mindset is noodzakelijk.”

Onderweg naar Maximaal Digitaal
“Veel corporaties zijn al druk bezig met het optimaliseren van hun processen, online dienstverlening en het selecteren en implementeren van applicaties en portalen,” gaat Annelies verder. “Wat doe je zelf, wat besteed je uit, welke informatie moet voor wie beschikbaar zijn en hoe wordt dit opgeslagen? Het zijn slechts enkele vragen die op weg naar De Digitale Corporatie moeten worden beantwoord.”

“HC&H adviseert en ondersteunt corporaties al 15 jaar op het snijvlak van organisatie en ICT. Misschien ben je onderweg naar ‘Maximaal Digitaal’ en vraag je je af hoe het staat met het beveiligingsniveau van de digitale gegevens. Wij brengen door middel van een aantal scans de risico’s in kaart op het gebied van organisatie, mens (bewustwording) en techniek. Daarbij hanteren wij de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties, een pakket randvoorwaarden voor goede informatiebeveiliging als startpunt voor de beveiliging van de digitale informatie die corporaties beheren. Daarnaast voeren wij technische scans uit en verzorgen wij bewustwording games. Vanuit die resultaten helpen wij corporaties verder om de informatiebeveiliging op orde te brengen en te houden. Hebt u CorporatiePlein gemist maar wilt u wel meer weten? Neem dan contact op met HC&H. Zij praten u graag bij!

Bron: CorporatieGids.nl