Je werk gaat veranderen!

Afgelopen oktober mocht ik, Olke Jan van der Meer, een inspiratiesessie verzorgen op het evenement ‘De Toekomst = NU!’. Dit is een mooi initiatief vanuit Project Loopbaan waarin corporatiemedewerkers worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en hun talenten op de beste manier in te zetten.  Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden voor corporatiemedewerkers op het gebied van vastgoed, klantenservice en administratie heb ik laten zien dat nieuwe ontwikkelingen als machine learning, digital twins, mixed reality en chatbots invloed hebben op het werk dat corporatiemedewerkers (niet meer) doen. Dit vereist het ontwikkelen van een goed aanpassingsvermogen, omdat een baan voor het leven niet meer bestaat.

Vergelijkbare sessies heb ik voor meerdere corporaties mogen verzorgen: als onderdeel van digitale strategie trajecten, om een RvC te informeren over marktontwikkelingen, om met een Directie Team de gewenst mate van innovatie te bepalen en om een met groep managementleden en teamleiders een stip op de horizon te schetsen. Ik vind het erg leuk om te doen en, op basis van de vele positieve reacties, ook leuk om te mogen ervaren.

Wil jij ook een inspiratiesessie over wat digitalisering voor het werk van jou en je collega’s betekent? Neem dan contact op met Olke Jan van der Meer via 078-6810800 of e-mail OlkeJan.vanderMeer@hcenh.nl.