Kind aan huis bij een corporatie

Het is bijzonder. Als externe vind ik het proces van een corporatie leren kennen elke keer weer speciaal.

Er zijn altijd medewerkers die je op weg helpen. En er zijn mensen die vrolijk en beleefd zijn, maar liever met rust gelaten worden. Soms zijn er ook mensen die het allemaal helemaal niet zien zitten en daar heel duidelijk in zijn. Als wij bij een corporatie binnen stappen, betekent dat over het algemeen: verandering. Verandering is voor maar weinig mensen een hobby.

En juist daarom is het zo’n bijzonder proces. Ondanks dat lang niet iedereen blij is met je komst, leer je de medewerkers langzaam kennen. Als er taart is of een borrel, dan spreek je mensen ook eens meer persoonlijk. Een enkele keer word je als consultant bijna meubilair en krijg je bijvoorbeeld standaard de mail voor de woensdag patat-bestelling. Voor mij is het één van de leukste aspecten aan mijn werk.

En dan is er het coronavirus

Niks rondlopen over afdelingen, hier even hoi zeggen en daar ‘moge’ roepen. In plaats daarvan zit ik thuis; alleen, aan tafel of achter mijn bureau. Geen taart te bekennen.

De opdracht waar ik de laatste tijd vooral druk mee ben, is het project Implementatie DE Standaard voor SWEMP. Dat gaat natuurlijk door. Het project is dit jaar in de implementatiefase gekomen, nadat vorig jaar is afgesproken wat de standaardinrichting gaat worden. Dat betekent dat de SWEMP-corporaties nu hun huidige inrichting naast DE Standaard gaan houden, omdat een verandering in inrichting gevolgen heeft voor bijvoorbeeld rapportages en voor koppelingen. Er moet natuurlijk op enig moment geconverteerd worden. Om aanpassingen en een conversie uit te kunnen voeren, zijn er was-wordt lijsten nodig en die help ik opstellen.

Eh, hoi, jij bent….

Nadat bekend werd dat we allemaal thuis moeten blijven, werden afspraken omgegooid. We zijn via Teams gaan overleggen. Ik realiseer me dat ik een groot deel van de mensen waar ik besprekingen mee heb nog nooit heb ontmoet. Het is wel even vreemd. “Eh, hoi, jij bent….“. Dat duurt niet lang. Nu ‘Teamsen’ we snel om nog even kort iets te overleggen. Soms 1-op-1, soms met meer. Ik weet dat er met veel andere collega’s bij de corporatie wordt overlegd waarvan ik alleen de naam weet.  Ik kom in huiskamers en op het balkon. Ga van logeerhok naar zolder-kantoor. Ik hoor kinderen langslopen en zie wie een hond heeft en wie 3 katten.

Zoals ik al zei: het is bijzonder. Het is een andere manier van kennismaken, van de organisaties leren kennen. Ik krijg minder gevoel bij de algemene stemming bij de corporaties dan ik normaal heb, maar ook deze contacten zijn erg leuk. Nu de taart nog.

Je hebt een blog van Andrea Vermeulen, Business Consultant bij HC&H, gelezen. Ben je nieuwsgierig naar onze dienstverlening? We komen je graag uitleggen wat we voor je kunnen betekenen! Wil je bijpraten? Dat kan ook! Neem contact op via 078-6810800 of e-mail naar info@hcenh.nl voor een afspraak ‘live‘ of via bijvoorbeeld Microsoft Teams.